Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

ŽIVOTOPIS


     Terry O'Quinn je ostřílený filmový a televizní veterán, který má za sebou během čtvrtstoletí tvůrčí kariéry několik desítek rolí. Stejně jako jeho postava v seriálu „Lost“ („Ztraceni“) má i Terry za sebou velice zvláštní minulost. Narodil se 15. července 1952 v rodině irských přistěhovalců, přesto si pověstné irské „O“ přidal až na začátku herecké kariéry, aby se odlišil od herce Terryho Quinna.

    Na střední škole zkoušel bicí, po vysoké zkoušel pro změnu mlátit do lidí, nejdříve   jako amatérský boxer, poté jako profesionální bodyguard. Vysoký holohlavý chlápek se ve filmu vždycky uchytí, Terry O'Quinn to zkoušel přes malé či menší role ve větších filmech a postupně pronikal do všeobecného podvědomí, velkou hvězdou s hlavní rolí se však nikdy nestal. Snad jen béčkový horor „Otčím“ můžeme považovat za slušný úspěch, který překročil o nějaký ten metr poličky videopůjčoven.

    Satisfakci za odsloužená léta prožil až v devadesátých letech díky přátelství s Chrisem Carterem, který ho obsadil do jedné ze tří hlavní rolí v seriálu „Millennium“, následníka superúspěšných „Akt X“. Na přelomu tisíciletí úspěšně přesedlal k jinému talentovanému producentovi, tentokrát to byl J.J. Abrams, který mu dal nejdříve příležitost v seriálu „Alias“ a následně na něj čekala ideální role v „Lost“ („Ztraceni“).


Filmografie:

2004 Ztraceni (TV) (Lost) ...John Locke
2003 Fenomén 2 (Phenomenon II) ...
2003 Mládí v trapu (Old School) ...Goldberg
2002 Hometown Legend ...Buster Schuler
2001 WW3 ...Eric Farrell
2001 Američtí psanci (American Outlaws) ...Rollin H. Parker, Rain's Gopher
2001 Semper Fi ...Cliff's father
2000 Rated X ...J.R. Mitchell
1999 Murder in a Small Town ...Sidney Lassiter
1998 Akta X - Film (The X Files) ...Darius Michaud
1997 On the Edge of Innocence ...Mr. David Walker
1997 Breast Men ...Hersch Lawyer
1997 My Stepson, My Lover ...Richard Cory
1997 Shadow Conspiracy ...Frank Ridell
1996 Prvotní strach (Primal Fear) ...Bud Yancy
1996 Ghosts of Mississippi ...Judge Hilburn
1995 JAG ...Capt. Thomas Boone
1995 Ray Alexander: A Menu for Murder ...Frank Darnell
1994 Lipstick Camera ...Raymond Miller
1994 Justice in a Small Town ...Harris Wiley
1994 MacShayne: Winner Takes All ...Danny Leggett
1994 Friend to Die For, A ...Ed Saxe
1994 Don't Talk to Strangers ...Bonner
1993 Amityville: A New Generation ...Detective Clark
1993 Tombstone ...Mayor John Clum
1993 Visions of Murder ...Admiral Truman Hager
1992 My Samurai ...James McCrea
1992 Wild Card ...Barlow
1992 Trial: The Price of Passion ...Bob Altschuler
1992 Good Fight, The ...Henry Cragin
1992 Deliver Them from Evil: The Taking of Alta View ...Sergeant Don Bell
1992 Sexual Advances ...Cliff Ripley
1992 Ledové ostří (Cutting Edge, The) ...Jack Moseley
1991 Last to Go, The ...Daniel
1991 Son of the Morning Star ...Gen. Alfred Terry
1991 Shoot First: A Cop's Vengeance ...Sergeant Nicholas
1991 Company Business ...Colonel Pierce Grissom
1991 Rocketeer (The Rocketeer) ...Howard Hughes
1990 Prisoners of the Sun ...Maj. Beckett
1990 Kaleidoscope ...Henry
1990 Forgotten One, The ...Bob Anderson
1990 Perry Mason: The Case of the Desperate Deception ...Curt Mitchell
1989 Blind Fury ...Frank Devereaux
1989 Stepfather II ...Dr. Gene Clifford/The Stepfather
1989 Guts and Glory: The Rise and Fall of Oliver North ...Aaron Sykes
1989 Roe vs. Wade ...Jay Floyd
1988 Pin... ...Dr. Linden
1988 Jogger ...
1988 Stranger on My Land ...Connie Priest
1988 Mladé pušky (Young Guns) ...Alex McSween
1987 Black Widow ...Bruce, Alex's Boss
1987 When the Time Comes ...Wes Travis
1987 Stepfather, The ...Jerry Blake/The Stepfather
1987 At Mother's Request ...Joel Campbell
1986 Women of Valor ...Maj. Tom Patterson
1986 SpaceCamp ...Launch Director
1986 Between Two Women ...Dr. Wallace
1985 Right to Kill? ...Jim Barrett
1985 Mischief ...Claude Harbrough
1985 Early Frost, An ...Dr. Redding
1984 Mrs. Soffel ...Detective Buck McGovern
1984 Místa v srdci (Places in the Heart) ...Buddy Kelsey
1983 Without a Trace ...Parent
1983 Správná hra (All the Right Moves) ...Freeman Smith
1980 Heaven's Gate ...Capt. Minardi
1980 F.D.R.: The Last Year ...James Roosevelt
1963 Doctors, The ...Dr. Jerry Dancy (1981)


Obrazek







Obrazek









Obrazek









Obrazek








Obrazek








Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář